top of page
Search
  • carina437

Intention


Intentionen kan afbildes som et par briller.


Du har et utal af briller i din imaginære skuffe. Antallet og udseendet på brillerne afhænger af dig som person, din historie, dine drømme for livet og alt derimellem. Du kan vælge hvilke par briller du tager på og dermed vælge, hvordan du møder verden, dig selv og andre lige netop dén dag, dét tidspunkt og dét sted. Du kan også vælge at tage flere par briller med i din rygsæk, hvor du tager ud i verden og oplever den og andre mennesker. Du kan vælge at skifte i løbet af dagen. Du kan skifte alt efter hvilke aktiviteter du foretager dig, og hvilke mennesker du omgiver dig med, og hvor henne du er i verden.


Intentionen tager altid afsæt i dig som person og dermed dine kerneværdier.


Selvom du ikke er bevidst om dine kerneværdier endnu, kan du godt vælge en intention bevidst. Du kan derfor se øvelsen om at sætte en intention, som en rejse mod at blive mere bevidst om dine egne kerneværdier.


Der ligger en enorm indre styrke i at øve sig i at sætte en intention, fordi du vil opleve at du tager styringen med dit liv. Du tager styringen med, hvordan du vælger at se på omverdenen, dig selv og andre.


Dermed ikke sagt, at du ikke stadig vil opleve situationer, hvor du er på glatis – du vil jo altid have en historie, som har været med til at konstruere overbevisninger om dig selv, andre og omverdenen. Disse vil du stadig møde i form af kritiske situationer, hvor du mærker intensivering af ubehagelige følelser. Håndteringen af disse situationer kræver et andet redskab, for at komme i dybden med dem, slippe dem og erstatte dem.


Intentionen kan dog give dig en indre styrke til din hverdag, selvom du møder uventede situationer som kan opleves kritiske for dig.

Du kan for det første altid skifte brillerne ud med et andet par fra din rygsæk. I løbet af dit liv får du tilkøbt dig flere og flere forskellige briller, jo mere du bliver bevidst om dig selv og din indre styrke.

For det andet kan du se brillerne som et slags kompas, der hele tiden holder dig på sporet af, hvor du inderst inde gerne vil være i livet. Det holder dig fast på hvilke drømme og ønsker du har.


Jeg tror på at intentionen, kerneværdierne, overbevisningerne og skyggesiderne hos dig til sammen skaber den sande indre styrke hos dig. Når du er bevidst om disse fire komponenter, kan du give plads til hele dig, til hele din sjæl og du har dermed redskaberne til at bringe dig selv i balance gang på gang hele livet.


9 views0 comments
bottom of page