top of page
Search
  • carina437

Sjælen - Historien om rosen

Updated: Sep 14, 2021

Forestil dig at du som helt nyfødt er en rose i blomst, hvor bladende er foldede imponerende ud og fylder med den mest henrivende duft og smukkeste klare farve.I løbet af dit liv møder du udfordringer, bump og traumatiske oplevelser. Disse oplevelser gør, at dine kronblade begynder at folde sig mere og mere ind ad, din farve begynder måske at falme og i det hele taget fylder du mindre og mindre med din sjæls styrke.

Du er stadig en prægtig rose, men du har ikke den samme strålende glød og farve, du har ikke den samme henrivende duft. Dette er fordi du har skabt overbevisninger om dig selv, verden og andre på baggrund af de udfordringer, bump og traumatiske oplevelser, som du er stødt på i livet. Det er ikke nødvendigvis nogens skyld, det er blot livets gang og læring.


Jeg tror på at du kan folde et enkelt blad ud ad gange – når DU er klar. Jeg tror på at du kan genskabe den uimodståelige duft og farve – når DU er klar. Det er IKKE umuligt at blive til den imponerende og henrivende rose igen med duft, farve og fylde som du ved, at du indeholder inderst inde i din sjæl.


Jeg arbejder med en grundforståelse om, at du er født ind i en krop med et sind, hvor din sjæl har valgt at bo. Jeg arbejder ud fra kognitiv adfærdsterapi til at forstå, hvordan din krop og dit sind reagerer, interagerer og agerer.

For at sjælen kan få plads og rum til at lyse igen, er du selv ansvarlig for at arbejde med at forstå din krop og dit sind. Kroppen og sindet er blevet påvirket af det liv du har levet og stadig lever. Du er selv kvinden over at vælge, om du vil fortsætte ned ad den sti du er på lige nu, eller om du vil vælge en anden sti, som er mere i overensstemmelse med din sjæl.


Jeg tror på at der var overensstemmelse mellem din sjæl, krop og sind da du blev født, fordi du endnu ikke havde mærket livets skrammer, bump og traumer.

Op gennem livet er det umuligt at undgå skrammer eller traumer i større eller mindre grad. Jeg tror på at det er en del af den læring du skal igennem. Dermed ikke sagt at alle traumer har en forklaring og en mening – selvfølgelig er der traumer i så stor en grad, at det er umuligt at finde meningen. Jeg har arbejdet i psykiatrien som sygeplejerske siden 2015, så jeg har set alverdens skæbner og traumer udfolde sig hos mennesker.


Men jeg tror stadig på, at du kan tage styringen og finde ind til den styrke din sjæl har, så traumerne ikke får lov at styre dit liv. Jeg tror på at det kan være en lang proces, fordi dit sind og din krop skal være klar, til at folde et enkelt rosenblad ud ad gangen. Men det kan også være en kortere proces, hvor du kan folde flere rosenblade ud ad gangen. Vi er alle forskellige og unikke.


Jeg tror på at vejen til sjælens frihed kræver mod, bevidsthed, refleksion, selvindsigt, selvomsorg og hjælp. Du er et socialt væsen, så det er ikke meningen du skal være i verden alene – du skal tage styrken tilbage og finde modet til at række ud efter hjælp.


Jeg tror på dig og din sjæls styrke!13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page